17 Mart 2019 Pazar

Begonvil Kokulu Tatil Cenneti: Kaş - Gezi Rehberi

Ülkemizdeki sayısız tatil cennetlerinin belki de en güzeli Kaş.

Rengarenk begonvil çiçeklerinin kokusu, nar ağaçlarıyla sizlere eşlik ediyor, mavinin her tonuna sahip muhteşem denizi, her an sizinle beraber yüzen caretta carettalar size yeryüzündeki cenneti vaat ediyor..

Yazıyı yazıp yazmamak için çok kararsız kaldım zira hala bozulmamış bir cennetin Çeşme gibi olmasını hiç ama hiç istemiyorum ancak o noktayı çoktan geçtiğimizi düşünüyorum, o yüzden bana düşen Kaş'tan en fazla keyif almanızı sağlayacak rehber hazırlamak, iyi tatiller efendim!

Kalkan Gezi Rehberi

Devamı için aşağıya tıklayın!


Kaş'a nasıl gidilir?

Kaş'ın hala bozulmamış olmasının en büyük etkenlerinden biri ulaşımın nispeten daha zor olması. Arabayla yaklaşık 10 saat sürüyor. Uçakla gelmek isterseniz en yakın olarak Dalaman Havalimanına iniyorsunuz. Dalaman'dan Kaş ise eskiden 3 saat sürerken şimdi yeni yapılan yollarlar yaklaşık 1,5-2 saat arası sürüyor.

Dikkat: Kaş'a ulaşımınızdan bağımsız olarak Kaş tatilinizde iyi bir tatil için -hele ki tatiliniz 3-4 günden uzunsa- mutlaka ama mutlaka araba gerekiyor. Taksiler pahalı olduğu için iyi bir çözüm sunmuyor, toplu taşıma nerdeyse hiç yok. Biz uçakla gittik, havalimanından araba kiraladık. (Sixt şirketinden kiraladık, gayet de memnun kaldık). 

Booking.com

Kaş'ta gündüz neler yapılır? Hangi koyda denize girilir? Hangi beache girilir?


Kaş'ta nereleri gezmeliyim, Kaş'ın en güzel yerleri ve koyları nereler derseniz o kadar çok güzel alternatifiniz var ki tatilinizin uzunluğuna göre bunlara doğru bir şekilde karar vermeniz gerekecek. Bizim tatilimiz 7 gün olduğu için bir çok alternatifi yapabildik ama hafta sonu kaçamağı için ya da 3-4 günlük gidenler için mutlaka yapmanız gerekenleri sıralama halinde vereceğim.

1) Kaş'ın muhteşem koylarında tekne turu


Tekne Turu - Akvaryum Koyu
Tekne Turu esnasında uğrayacağınız koylardan bir tanesi de muhteşem Akvaryum Koyu

Kaş'ın olmazsa olmazı tabii ki doğal güzel koylarını gezeceğiniz tekne turları. İster Kaş merkezden, isterseniz Kaş'a 1 saat uzaklıkta olan Kekova'dan kalkan sabah başlayan akşamüstü sonlanan tekne turlarına katılabilirsiniz. Özellikle bir tavsiye vermeyeceğim çünkü tekne turu kişinin beklentisine göre oldukça değişebilen bir şey. Kalabalık bir arkadaş grubuysanız size özel tekne tercih edebilirsiniz, çiftseniz genel tekne turlarına katılabilirsiniz.Kaş merkezde bir sürü tekne turu düzenleyen kişilerle görüşüp karar verebilirsiniz.  

Tekne turu ile berbaber Akvaryum Koyu, Tersane Koyu, Gökkaya, Çamlık Koyu gibi koylara uğrayacaksınız. Denizin altındaki saklı kenti teknenizin alt kısmında pencere varsa keşfedebileceksiniz. Bu koylarda caretta carettalar ile beraber yüzmeniz yüksek ihtimal, korkmayın!

Tekne turu esnasında yalnız gemi ile ulaşabilecek Kale Köy'e uğrayacaksınız. Bu köyün birazcık tepesinde mutlaka "The I am Here Cafe" ye mutlaka uğrayın ve dondurmalarının tadına bakın. Biz Karadut, Nar, Şeftali, Vişne ve limon olmak üzere 5 top dondurma yedik! Manzarası da çok güzel.
The I am Here Cafe'de dondurma keyfini bu manzarada yaşayabilirsiniz

2) Blanca Beach - Hidayet Koyu


Arabayla ulaşabileceğiniz Hidayet Koyu Kaş'ın saklı bir cenneti

Kaş'ın en güzel koylarından biri olan Hidayet koyuna uğramadan Kaş tatili tamamlanmış sayılmaz. Hidayet koyunda Blanca Beach güzel deniziyle oldukça keyifli bir zaman geçirmenize imkan tanıyor. Beach deyince aklınıza Bodrum'un, Çeşme'nin insanı donuna kadar soyan, kasıntı insandan geçinmeyen beachleri gelmesin.  İnsanları oldukça samimi ve ilgili, fiyatlar gayet uygun, şezlonga para vermek istemeyenler için biraz arka tarafta yemyeşil çimler opsiyonu ücretsiz olarak mevcut :) 

Denizi girişi biraz kayalık olsa da gerçekten çok güzel. Dibini görebiliyorsunuz. 
Hidayet Koyu
Deniz gerçekten güzel ve çok soğuk değil

Kokteyller çok güzel, özellikle narlı mojitolarını tavsiye edeceğim. Alkol almak istemeyenler için karadutlu frozen da çok iyi bir opsiyon. (Kaş'ta genel olarak nar ile yapılan her türlü kokteyl bulabilirsiniz, hepsi de çok güzel!)

Narli Mojito
Meshur Narlı Mojito :)

 3) Derya Beach - Küçük Çakıl Plajı


Kaş merkezde de güzel plajlar var tabii ki. Bunların ikisi senelerin meşhur Büyük Çakıl ve Küçük Çakıl plajı. Derya Beach'de Küçük Çakıl plajnın biraz sağında kalan, ilk başta baksanız çay bahçesinden bozma diyeceğiniz bir yer ama oldukça keyifli. Beach derken kumsalı yok, platform üzerine kurulu yanlış anlaşılmasın!

Burayı tavsiye etmemin sebebi; fiyatları oldukça uygun (giriş parası da yok 25 tl harcarsanız ki zaten harcıyorsunuz) , denizi güzel, kokteyl ve yemekleri ekstra güzel. Müzikleri keyifli ve diğer Kaş yerlerinde olmayan hafiften de olsa bir happy hour konseptine sahip :)

Ne yenir? derseniz mutlaka pizza, ne içilir? derseniz en meşhur kokteylleri Jack & Narı tavsiye ederim!
Kaş Küçükçakıl plajı

3) Limanağzı Koyu 


Limanağzı koyu arabayla ulaşımı olmayan, Kaş'tan kalkan teknelerle 15 dakikada gidebileceğiniz bir diğer güzel koy. Çekilen zahmete değiyor, kendinizi mağara ve caretta cerattaların arasında buluyorsuunz :) 

Burada Nuri's Beach ve Bilal'in Yeri gidebilecek en güzel yerlerden. Bilal'in yerinin denizi biraz daha temiz ama işletmesi Nuri's Beach'e göre bir tık alt. Hangisini tercih ederseniz! Ama çok fark etmediğini söyleyebilirim :)

Not: Nuri's Beach aynı zamanda bungalovlarında kalabileceğiniz bir tesis. Doğa ile iç içe, huzurlu. Biz baktığımızda yer bulamadığımız için gidemedik ama kesinlikle aklımda kaldı.
Nuri's Beach, Bilal'in yeri
Liman Ağzı koyuna tepeden bir bakış

4) Kaputaş Plajı


Akşamüstü güneş kayalıkların ardından tam olarak vurmasa da Kaputaş'ın turkuaz rengini görebilirsiniz :)
Instagram fotoğraflarının vazgeçilmesi ve belki de en ünlüsü Kaputaş Plajı da görmeniz gereken yerlerden. Kaş ile Kalkan arasında yer alıyor. Yer altından akmakta olan suyun deniz kıyısında kumlar arasından süzülmesi sonucu suyu genel olarak serin ve turkuaz renginde. Denize girmek birazık(!) merdiven inmeye ve çıkmaya üşeniyorsanız mutlaka fotoğraf çekmek için durun :)

Tüm gün geçirilecek bir yer değil bence, bu yüzden nispeten daha boş olan sabah veya akşamüstü saatlerinde bir saat uğramanız yeterli olacaktır :)


5) Patara Plajı


Patara'da Kaş'ın en meşhur plajlarından biri. 18 km ile Akdenizin en uzun plajı, en güzel kumlarından birine sahip ve içinde Apollo tapınağını barındırmakta. Halka açık, ister şezlong kiralayın, isterseniz havlunuzu serip oturun.

Her ne kadar meşhur olsa da bir kere görülmek için gidilebilir ama daha fazlası değil.
Denizi hep dalgalı olduğundan su oldukça bulanık. Ama kumsalın bakirliği, kumla ile denizin birleştiği noktada saatlerce yürüme hissi oldukça keyifli ve Kaş'ta genelde bulamadığınız bir şey.


6) Saklıkent Kanyonu - Fethiye


Kanyon'a giriş, bu noktada su biraz serin :)

Saklıkent elbette Kaş'a uzak, hatta Fethiye'ye daha yakın belki ama zamanınız varsa görülmesi gereken bir doğa harikası cennet. Kanyon içine yürümeye başlamadan hemen önce buz gibi sulardan geçmeniz gerekiyor, kanyon içinde yürüdükçe insanda daha çok yürüme hissi uyandırıyor. Gerçekten çok farklı bir deneyim.

Kimsenin olmadığı sabah saatlerinde (öğlene kadar) yürümek çok daha keyifli çünkü öğleden sonra genç yaşlı halkın akınına uğruyor, yürümek bile zor hale geliyor. Keyifli dediysem yürüdükçe zorluk artıyor. Bazı yerlerde omuzunuza kadar suya girmeniz gerekiyor, giderken olmasa da dönerken bir yerde kayarak suya girmek durumunda kalıyorsunuz.

Bu yüzden;
-Plastik deniz ayakkabısı çok önemli, mutlaka alın. Kendi terliğinizi alırsanız ya terlik bir yerden sonra kopar, ya da akan suya kaptırır sadece gidişini izlersiniz :) tüm o taşlı yolu çıplak ayakla dönmek zorunda kalacak olmanız da cabası! Kanyon çıkışında çay içerken 5 dakikada 1-2 terlik teki yüzerek yanımızdan geçiyordu :)
-Telefon, fotoğraf makinesi, araba anahtarı ve cüzdanınızı cebinizde götürmeye kalkmayın pişman olursunuz. Bırakabileceklerinizi araba bırakın telefon dahil, geri kalanları ise mümkünse sağlam bir ağzı kapalı poşet ve su geçirmez çanta içine koymanızda fayda var.
-Kanyonda dikkat etmeniz gereken en önemli şey suyun içindeki kayalar. Adımınızı hep dikkatli adın, zank diye tüm gücünüzle basarsanız kayıp düşmeniz, bileğinizi burkmanız olası.

Tüm bunların gözünüzü korkutmasını istemem ama oldukça keyifli ve değer! 
Sadece önleminizi alın :)

Saklıkent Kanyon Yürüyüş
Kanyon yer yer su, yer yer kayalık
Saklıkent Kanyondan bir fotoğraf








Kaş'ta ne yenir? Ne içilir? Gece Hayatı!


Gündüzü tamamladığımıza göre gelelim Kaş'ın gece hayatına. Gece hayatı demişken çok beklentiye girmemek lazım ama Kaş da yavaş yavaş gelişiyor bu noktada. Hepsinden daha önemlisi akşam yemek yiyebileceğimiz, arkadaşlarınız sohbetin dibine vuracağınız çilingir sofrası kurabileceğiniz ya da keyifli bir akşam yemeği yiyebileceğiniz bir çok güzel ve lezzetli mekan var Kaş'ta. 

1) Değirmen Restaurant - İslamlar Köyü


Gece gözükmese gündüz yemyeşil manzaraya sahip

Bu önerimi hiçbir blogda bulamazsınız :) Sadece Kaş ve Kalkan'ın yerlilerinin bildiği bir yerdir İslamlar Köyü. Kalkan'a daha yakındır, biraz dağa doğru tırmanırsınız bu güzel köye. (bu sene yolu yapılmış, toprak yol asfalt olmuş)

İşte bu güzel köyde Değirmen Restaurant'a mutlaka gidin. Hem patlayana kadar yemek yiyorsunuz, hem de oldukça makul bir hesap ödüyorsunuz. Kendi yetiştirdikleri alabalıkları oldukça lezzetli.

Alabalık sevmiyorsanız mezeler ve ara sıcaklar da oldukça lezzetli. Özellikle; kızarmış patates, kızarmış hellim peyniri ve çoban salatası muhteşem. Bir kızarmış patates, çoban salata ne kadar güzel olabilirse o kadar güzel :)

2) Tzatkizi Meyhane 


Kaş Tzatkizi Meyhane
İşte böyle sevimli bir yer karşılıyor sizi :)

Tzatkizi diye yazılan ancak "Cacıki" diye okunan Kaş merkezde yer alan oldukça keyifli ve lezzetli bir yunan restoranı. Garsonları biraz snop olsalar da mezeleri, ara sıcakları o kadar lezzetli ki hiçbir şey aldığınız keyfi bozamıyor, mutluluğu elinizden alamıyor. Beyaz masa ütü pöti kareli mavi ve kırmızı örtüleri sizi direkt havaya sokuyor :)

Balık kokoreç, kalamar, ahtapot, sütte dil balığı özellikle tavsiyemdir.
Midye seviyorsanız kuş üzümlü iç pilavlı midye ve midye plakiyi mutlaka deneyin.
Midyeli mücver, atom, levrek marin diğer tavsiye edeceğim mezeler arasında.
Paçanga böreği de yediğim en lezzetli böreklerden biriydi.

Gördüğünüz üzere meze tepsisinin yanına meze seçmeye gidip, tüm tepsiyi aldık :)
Son gecemizde gitmiş olmasak, buraya kesinlikle bir gece daha giderdim. Fiyatlar Kaş ortalamasında.

Kaş Tzatkizi Meyhane
Asmalarla çevrili rengarenk ışıklar ortamı çok hoş hale getiriyor


3) Zaika


Zaika'nın üstten görünüşü. Gördüğünüz gibi limon ağaçları altında oldukça ferah ve rahat bir ortam var

Kaş'ın en iyi et restoranlarından Zaika, mezeleri de yine Tzatkizi kadar olmasa da lezzetli.Her ne kadar ocakbaşı diye geçse de limon ağaçları içinde fener ışıklandırmaları ve güzel müzikleri ile ocakbaşı konseptinden oldukça farklı bir ortam sunuyor.

Buraya geldiğinizde Lübnan usulü tahinli patlıcan yenilecek ilk meze, şaşlık kebabı ve zaikas adı verilen dana bonfile yenilmeden dönülmeyecek yemekler arasında ilk iki sırada. Rakımı şalgamsız içemem diyenlere özel Mersin'den gelen şalgam ise bizim fabrikasyon şalgamlarına göre çok daha lezzetli. Rakıyla şalgam içmeyi sevmeyen bana bile sevdirdi!

Farklı lezzet tatmak isteyenlere lübnan usulü tahinli patlican(mütebbel)'a ek olarak; kereviz cacığı, eroin ( acı sevenlere ) ve toros salata da önerimdir.

Burası da Kaş'a gelmişken olmazsa olmazlardan. Fiyatları yine Kaş ortalamasında.

3) Nereid Meyhanesi


Bu leziz yemekler uygun fiyata bu manzarayla :) Daha ne olsun!

Kaş'ın oldukça popüler meyhanelerinden birisi Nereid Meyhanesi, bence en iyisi!
Biraz iddialı oldu ama oldukça lezzetli meze ve yemeklerinin yanı sıra diğerlerine ek olarak terasında çok güzel bir manzara sunuyor.

Benim için en güzel yanı sıra dışı ama oldukça lezzetli mezeler, yemekler sunması oldu. Özellikle ahtapot tandır leziz ötesi, levrek simit, somonlu paçanga, saganaki hepsi birbirinden güzel ve tavsiye ederim. Romlu karides de çok enteresan ama süper ötesi bir lezzet.

Balikli pazi sarma ve hardallı enginar da midenizde yer kalırsa mutlaka ziyafetini yaşamak isteyeceğiniz diğer lezzetler :) 

Yer bulmak için en az bir hafta önce aramak gerekiyor, aman dikkat!


4) Gurus' Palace / Guru'nun yeri


Burası da başka bloglarda göremeyeceğiniz, Kaş'ın yerlilerinin bildiği ve müdavimi olduğu biraz salaş, biraz mütevazi ama güzel bir restaurant. Her akşam rakı içemeyeceğimize göre burada akşam yemeği yenebilir ya da öğlen de uğrayabilirsiniz. 

2 kişi gittiğinizi varsayarsak; biriniz mantı, biriniz yoğurtlu köfte söyleyip ortaya da çiğ börek isterseniz bu ziyafetin tadını doya doya çıkartırsınız :) Yanına Denizli'den özel gelen Zafer gazozu da bonus diyelim! Kahvaltısı da oldukça övülüyor ama denemek kısmet olmadı, o yüzden bir şey diyemiyorum.

İşletmecisinin güler yüzlülüğü, hoş sohbeti yemeğinizi güzelleştiren bir başka unsur. Masada oturmak istemezseniz eski usül sedirde de oturabilirsiniz. Sıcak yaz akşamlarında biraz tepede olduğu için püfür püfür esiyor :)

5) Homburger


Kaş Homburger
Tüm tavsiyelerimiz bir arada :)

Kaş içerisinde detaylı bir akşam yemeği aramayanlar için çiçeği burnunda mekan Homburger güzel bir alternatif. MSA'da görev yapan bir şefin bizzat açtığı ve mutfağında gerçekten yediğim en leziz hamburgerlerden birini yaptığı bu restorana kesin uğrayın! ( Ki hamburger konusunda gurme sayılabilecek tecrübeye sahibim diyebilirim :) )

Mantar seviyorsanız mushroom burger, kerevizli ayran ve trüf mantarlı patatesi çok çok güzeldi.
Çok açsanız OMG burgeri deneyin.

Gelelim gece hayatına!


Çok doğal olarak Çeşme, Bodrum gibi yerlere göre daha sakin bir gece hayatı var Kaş'ın. Tam anlamıyla oturup sohbet etmelik barlar mevcut her yerde. Ki bence böyle daha güzel :)

Gideceğiniz yerlere gelmeden önce gitmeyeceğiniz bir yer olarak Ayı'yı söyleyebilirim. Mekan oldukça büyük ancak çok verimsiz kullanılmış durumda. Çok kopuksunuz, garson sayısı o kadar az ki ne biranız yarım saatte geliyor ne de hesabınız. Bira sipariş vermemiz ve gelmesi gerçekten abartmıyorum 45 dakikayı buldu, paramızla rezil olduk. Bunun üstüne bir de yine aynı sürelerde hesabı bekledik, 3 garson da tamam hesabı getiriyoruz dedikten sonra 4.garson masaya hesap getirmiyoruz, kasada ödemeniz lazım deme zahmetinde bulundu ki hesabın peşinden koşup ödeyebildik!

Tamam sakinim, gelelim güzel yerlere :)

1) Hideaway Bar & Cafe


Kaş gece hayatı Hideaway Bar
Hideaway'ın giriş kapısı. Ardında gizli bir bahçe sizleri bekliyor :)

Kaş'ın tam ortasında oldukça keyifli bir yer Hideaway. Küçük bir kapıdan geçtikten sonra sizi karşılayan gizli bahçe. Geniş ve ferah arka bahçesinde içkinizi yudumlarken, keyifle sohbetinize devam edebilirsiniz.Işık loş, müzikler biraz jazz, biraz blues, biraz lounge. 

Her beyaz yakalının 30 yaşıma gelince kendi barımı açaçağım hayalindeki barın tam karşılığı olmuş burası :)

Kokteyller muhteşem ve bol alkollü. Özellikle buraya özel kova kokteylleri hem çok lezzetli, hem bol alkollü hem de fiyat / performansa bakarsak oldukça uygun! Kovanın tekilalı olanını denedik, güzeldi. Romlusunu da oldukça övüyorlar.

Benim çok tarzım değil ama sevenler en iyi caipirinha kokteylinin burada olduğunu söylüyorlar, benden söylemesi!
Kaş Hideaway Bar & Cafe
Bahsettiğim gizli bahçe. Hemen arkada koltuklar ve yastıklar da var

2) Deli Bakkal Likörhanesi


Kaş kokteyl shot likör

Adı üstünde likör, shot ve kokteyl içmek istiyorsanız Kaş'ta gelmeniz gereken yer Deli Bakkal Likörhanesi demektir.

Tatlı, ekşi, acı her damak zevkine uygun shot bulabilirsiniz burada. Gelincik votka, sakız likörü ve tipitip benim favorilerim oldu, sizlerin de olacağına şüphem yok!

Tüm gece oturulmasa bile shot ve kokteyl içmek için kesinlikle uğranılır :)

3) Gagarin 


Kaş Gagarin
Loş ışıkta ancak bu kadar :)

Yine Kaş'ın merkezinde ancak konumu itibariyle görülmesi biraz zor bir mekan.Bu sene yeni yeni popüler olmaya başlamış, burayı özellikle biraz daha orta yaşlı takipçilerim için yazdım çünkü yaş ortalaması cidden 30 ve üstüydü.

Hal böyle olunca da çalan müzikler de hafif eski ve  rock şeklindeydi. Biraz bohem bir yer diyebiliriz Gagarin için ama rock sevenler için oldukça güzel bir alternatif olmuş.

4) Deja Vu


Kaş Dejavu
Dejavu'da gün batımının sonuna doğru..

Kaş'ın içinde yer alan, bir kere de olsa gün batımını izlerken kokteylinizi gereken hoş bir bar Deja Vu. Müzikileri de oldukça güzel, buraya gelen tayfanın yarısından çoğunu müdavimleri oluşturuyor.

Kokteyllerde kullandıkları "lime" ı kendileri yetiştiriyorlar, mekanda bunun kokusunu bazen alıyorsunuz. O anın tadını çıkarın :)

Yer bulmak biraz zor olsa da uğramanızı tavsiye ederim. 


5) Mavi Bar


Kaş Mavi Bar

Bu kadar yerden bahsetmişken Kaş'ın simgelerinden ve ilk barlarından birinden bahsetmemek olmazdı elbet.Daha çok Kaş'ın müdavimlerinin tercih etmesi sebebiyle uraya gelen insan kitlesi ve ortamı oldukça güzel.

Küçükçakıl plajı tarafında kalıyorsanız zaten önünden geçeceksiniz, rengarenk sandalyeleri sizi çağırırken uğramamak olmaz.

Dans etmek için No 11 'i tercih edebilirsiniz, kokteylleri de oldukça güzeldir. Ama şunu unutmayın; mekanlar en geç 3 gibi kapanıyor :)

Genel Not: Böyle bir denize gelip de dibini görmeden olmaz. Gelirken yanınıza mutlaka deniz gözlüğü ve şınorkel alın. Profesyonel bir şey olmasına gerek yok, makul olanları da işinizi görecektir. Denizin dibinde dolaşan caretta carettaları görmek paha biçilemez!


Kalkan Notu: Kaş'a kadar gelmişken mutlaka Kalkan'ın içine de inin. Burada garip bir ayrım var; Kaş'ın tamamı yerli turist, Kalkan'ın tamamı yabancı turistler için diyebiliriz. Bayramda bile Kaş'ta adım atacak yer yokken, Kalkan bu sene turizmin malum durumu yüzünden bomboştu ama görmenizi tavsiye ederim. 
-Gitmişken bir şey içmek isterseniz de yeni açılan  The Fountain Terrace Bar ' ı tavsiye edebilirim. 
-Kalkan'a gelmişken insanların yürüdüğü sahil şeridinin sonuna doğru ismi, cismi, tabelasi gözükmeyen ancak önündeki her daim mevcut kuyruktan anlayacağınız üzere meşhur ve güzel bir dondurmacı var Fener Cafe adında, oradan dondurma mutlaka alın.


Dilim döndüğünce her noktaya değerek Kaş tatilinizin çok daha güzel ve keyifli geçmesi için bir rehber hazırladım, umarım tatiliniz çok iyi geçer!

Sevdiğniz yerleri, keşiflerinizi, görüşlerinizi hepimizin yararlanması ve bilmesi için lütfen bizle paylaşın!

İyi tatiller :)

Booking.com

3 yorum :

  1. Teşekkürler...ayrintili ve fikir veren öneriler var.samimiyetle yazılmış olması da önemli..bu arada size ekşi'den ulaştım,tekrar teşekkürler emeğiniz için.

    YanıtlaSil
  2. peki kaşta nerede konaklamıştınız o konuda da bir fikir verseniz ne güzel olur :)

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sevdiyseniz Bizi Beğenin :)