11 Ekim 2014 Cumartesi

İstanbul'daki En İyi Pizzacı: Çukurcuma 49

Sıcacık, huzur veren bir ortam, mis gibi çıtır pizzalar, ev yapımı şarap, kibar ve güler yüzlü çalışanlar, keyifli bir canlı müzik...

Bunların hepsi bir mekanda toplanmış, adı da Çukurcuma 49 olmuş. Evet gerçekten bu mekanı yazmak, yaymak istemiyorum ama İstanbul'da böyle güzel bir yer varken keşfetmemek, paylaşmamak ihanet olur.

Daha önce bu yazıda İstanbul'un en iyi 2 pizzacısından bahsetmiştim, hala çok güzeller ama Çukurcuma 49 'u keşfetmemle beraber Beppe ve Miss Pizzayı tahtından indirmek zorunda kaldım.
,
Pizza,Şarap, Canlı Müzik
Avrupai bir hava yok mu? - Çukurcuma 49

Peki nerededir burası, ne yenir, niye gidelim?

Yazının devamı için aşağıya tıklayın!

Öncelikle Çukurcuma mevkisinde konum olarak Galatasaray lisesinin arkasında diyebileceğim, liseye gelmeden hemen önceki sokaktan girip aşağı indiğinizde ya da Cihangir'de Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hemen orada sokaktan sağa girip aşağı indiğinizde ulaşabileceğiniz bu güzel restoran/cafe sizleri büyülü bir yolculuğa çıkartıyor. Mekanın haritasına burdan ulaşabilirsiniz.

Dışardan görüp, içeriye adımınızı attığınız ilk andan itibaren kendinizi Roma'nın ya da Paris'in romantik bir cafesinde hissetmeniz içten bile değil. İki katlı bu yerde soluk ışıklar, antika eşyalar, avrupai dekorasyon, garsonların asansörle inip şarap getirdikleri ve pizzanızı yerken gözüken şarap mahzeni, kitaplar, dekoratif ayna.. Kısacası sizi hemen havaya sokuyor. Zaten mekanda yerli turistten çok yabancı turist mevcut ki onların benden önce keşfetmesine oldukça üzüldüm!

Çukurcuma 49'un iç mekanından bir görüntü
Gördüğünüz üzere gayet hoş bir dekorasyona sahip, bu konuda puanımız tam.

Gelelim menüye. Pizzalar konusunda oldukça geniş bir yelpazeye sahip, başlangıçlar da gayet lezzetli. Ancak pizza harici salata tarzı yemekler yok denilecek kadar az. Zaten buraya geldiğinizde bu muhteşem pizza yerine başka bir şey yemek istiyorsanız, gelmeyin derim, diyeti bozmaya fazlasıyla değer :)

Benim ev sevdiğim hatta ülkemizin sınırları içerisinde yediğim en lezzettli pizza kesinlikle Pizza Pepperoni oldu, yorumlardan da bunu hissedeceksiniz.Her gelişimde mutlaka yiyorum ama Tulumi Pizza da oldukça başarılı.

Desperate Housewine Ev Şarabı
Şarap bardakları oldukça ilginç.. Desperate Housewine bir numara!

Sadece bu kadar mı? En büyük sürpriz şaraplar konusunda. Desperate Housewine adında on numara bir ev şarapları var. Tadı çok güzel, içimi çok güzel. İçtikçe içesiniz geliyor, fiyatı da oldukça uygun.

Bunun yanında mekanın bir diğer sürprizi daha önceki yazımlarımdan birinde bahsettiğim Bozcaada'nnı leziz şarapları Çukurcuma 49'da mevcut! Desperate Housewine harici Bozcaada şarapları eşliğinde de leziz pizzanızı yiyebilirsiniz :) Tabii ki hangi Bozcaada şarabı diye merak ederseniz yazımızı okumakta fayda var.

Şarabınız eşliğinde yediğiniz en lezzetli pizzadan keyif aldıktan sonra midenizde hala yer varsa (olmasa bile deneyin!) namı değer Nutellalı pizza diyebileceğimiz, ay şeklinde gelen Nutellasimo tatlısını denemeniz gerekiyor!

Aşağıdaki resmin ve tatlının güzelliğine bakın, çatal bıçağınızla kendinize bir dilim keserken tatlının arasından sıcacık nutella aktığını hayal edin. Hayali bile güzel değil mi? Kendisi daha güzel.

Biz bir arkadaşımıza bu tatlıyı söyleyip, üzerine mum koyup, doğum gününü kutlamıştık, oldukça keyifliydi :)

Nutellalı Tatlı
Çukurcuma 49'un enfes tatlısı: Nutellasimo!
Eğer Cuma ve Cumartesi günleri gidecekseniz 21:30 'dan sonra sizleri çok keyifli bir canlı müzik bekliyor. Canlı müziğe kalırsanız 10 TL ekstra para talep ediyor şu an için. Değiyor mu? Fazlasıyla. Jazz müziğin keyfini sonuna kadar çıkarabiliyorsunuz. Biz telefonda canlı müziği duyunca burun kıvırmıştık, yemeğimizi yiyip başlamadan kalkmıştık ama bir kere kalınca işin şekli değişti.

Fonda jazz müzik, önünüzde leziz pizza ve şarap, keyifli ve muhteşem bir ambiyans, uygun fiyatlar, güler yüzlü çalışanlar... Daha ne olsun? Bir mekanda isteyebileceğiniz her şey bir arada.

Kesinlikle gidin, deneyin ama aramızda kalsın, bu mekanın bozması istediğimiz en son şey olur :)




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sevdiyseniz Bizi Beğenin :)